Monday, 30 April 2012

ADOLA AQ

Asalammualaikum.....
dah lama geng kami x tulis apa2 kat blog nie kan....
yang sebenarnya kami nie bzy kit ngan persiapan nak STPM...
bkan 2 ja kami juga terlibat ngan banyak aktiviti kt sekolah 2 yang x dan nak tulis blog.....

ari nie aq nak cita sal sorg hamba allah yang aq angap dya cam IDOLA aq....
aq respec gila la kt dya....
cara  dya 2 membuatkan aq nak dya jadi idola aq untuk aq terus belajar......
walaupun dya sibuk ngan macam2 aktiviti tp dya stay blh fokus ngan study dya n dapat results yang gempak.....
aq nak jadi cam dya n berjaya cam dya........



#HANYA TUHAN YANG TAHU#

Friday, 20 January 2012

SAAT PERPISAHAN :'(

habes suda hbngn ak dgn si dia..
dy dh xda dkt nan ak dh cm slalu...
dy jaoh..ak msti rndu dy..akan rndu dy..prlu rndu dy
ak dh cm tadak mood dh nk p kolah
down gila
ak rsa sunyi sgt..law dy da kn sonok..tgk snyman dy..dgr suara dy..prhtikn grak geri dy..nkmti ktmpnan dan kesweetan wajah dy..lihat ktwa dy..SEGALA-GALANYA TENTANG DIA
tp skunx suma dh brubah..dy dh tadak..dy dh pergi tngglkn ak..dy mneruskn prjuangan dlm mncapai impian idopnya..
tp mngapa harus dy prgi jaoh??? ak spt tiadk dpt mnerima knyataan trsbut..sngguh payah untuk ditelan..berat untuk d tnggung..
knapa dy kta bgitu??? apa yg xboleh diubah??? adakah dy prgi tnpa krelaannya sndri?? ak xsnggup khlngn dy...ak xbisa idop brjauhn dari dy..baru kini ak mengerti prsaanku trhdap dy...ak sgt mnyayangi dy..

td lhaa kngn trakhir ak nan dy...ak dpt cko dgn dy..wlupown xlma tp bg ak ckup brhrga sbb slma ny tkat snyum time selisih n tgoq2 cmtu jaa..
td ak tny sal dy...pastu dy tny ak balek..soklan yg leyh wt jntng ak jtoh brsepai kt tnh...xsngka dy t tnya soklan cm tu...slalunya soklan cmtu da lm novel or drama...wtk2 owg yg t ckp skrip tu laki yg cm cita "VANILA COKLAT"..
tp dy ny x...wtk dy xsma lngsng lm nan plkon AIMAN HAKIM RIDZA tu..soklan tu tuk owg yg dh bsaq2..yg dh matured..
ak suka wlupown xsngka..2x dy tnya soklan tu...
wktu dy ckp cmtu mla2 leyh d ktegorikn sbg tnya
tp kli kedua bkn tnya dh tp cm ayt pa ntah..ak xreti nk explain..
xpa lhaa biaq ak nan dy jaa yg phm n taw sal bnda tu
dpt jln berdua kt tmpt public...best2..sblm ny kt kolah jaa tu pown time dy combonx g..bla dh rpt ssh nk dpt jln skli...kdg2 tu da r gk..hehehe

pape pown..td lhaa kngn last ak nan dy..pasny tadak dh...law jmpa kt luaq..bgos r..mnx2 cm tu r...insyaallah..amin..tlg doa kt ak sma..
arap2 allah mkbulkan doa ak bg dpt jmpa dy lg wlupown dh jaoh..
ak akn engt suma bnda ny n jd kngn idop ak yg trindh dr stat ak mla mnat dy smpy ak mkin rpt nan dy n akhrnya ak dpt ckp nan dy wlupown last day dy

#last day dy lhaa kngn yg PALING PALING PALING indah nan dy

HATI YANG TERLUKA

hidup ku tidak bererti lagi
kau pergi meninggalkan diriku
aku menderita dalam ketawa
hidup ku tidak ubah seperti manusia tidak bernyawa
mengapa kau seksa ak begini???
perlukah kau pergi jika keputusan itu bisa diubah oleh dirimu sendiri????
hubungan yang semakin erat terputus dek perpisahan yang tidak direncana
kau pergi setelah diri ini mula menyayangimu
kau sahaja yang akan bertakhta dalam hati ku ini
bagi aku kita hanya berjauhan jasad tetapi hati aku tetap padamu
setiap detik pertemuan dan perpisahan kita akan mencoret diari aku
setiap saat hanya namamu yang ada dalam hatiku
wajah mu yang terlukis di ruang mataku
kenangan kita sehingga hari ini akan tetap bersemadi di dalam ingatan ku buat selamanya
aku berharap kau tidak akan melupai aku walaupun kita berjauhan
#ingat aku dalam doa mu kerana aku sentiasa mendoakan mu
love u forever ♥

Friday, 13 January 2012

suddenly

hai, lama sgt ak xupdte. ntah la. myb sbb ak bz ngn dunia ak
ak pon xtao ap yg ak cri sbnaqnya
'dia' dh habeh STP. :)
ak plak yg rsa lega.
slama ni, ak xpnh pon story kt sni tntg hati ak. sbb ak rsa bnd 2 xplu utk ak crita
tp hari ni, ak trasa mcm nk luahhh ja suma ap yg ak pndm.
org slalu kta, cnta zaman skola, cinta monyet.
tp knapa saket?
ak tao. dia dh keja skg ni. n ak tao gk dia xkn gtao dia keja mna. n ak pon xpnh nk tny sbb ak tao. akn mmalukn dri sndri ja. buat bnd yg org xska. n ak rsa, dia pon xnak 'kami2' ni tao. sbb ak rsa dia dh tao.
dlu ak dgq cita dia keja kt P. ak ad p cri dia. tp xdak, myb dia off. n esk. dlm prncngan nk cri dia.ak harap sgt dpt jmp dia. lma ak xtgk dia. tp, ak dpt tao yg dia xkeja kt situ. </3
xtao nk tfsrkan hati ak cemna, saket? kecewa? sedih? menangis?
-semua-

Thursday, 5 January 2012

Kejayaan Manusia Bukan Terletak Pada Harta Atau Kelulusan Akademik

AGAMA perlu dalam kehidupan kita sepertimana air perlu dlm kehidupan
Tanpa air, manusia mati, binatang & tumbuhan juga akan mati
Tanpa agama, kehidupan manusia akan gagal.

Didiklah diri kita dengan AGAMA & latihlah  utk sentiasa meletakkan agama di hadapan..kerana kejayaan manusia bukan terletak pada harta atau kelulusan akademik. Tetapi, kejayaan yg sebenar adalah apabila manusia dpt taat perintah Allah dan amalkan cara hidup Rasulullah saw dgn sempurna.

Pesanan utk diri sendiri...Moga dapat amal & sampaikan pada org lain..

Monday, 2 January 2012

SaJa SuKa-SuKa

ungkapan kata selindung hasrat nan hati
andainya ditafsir terselah makna yang tersembunyi
renungan mata bukan pandangan biasa

bertahun andai terjalin hingga waktu ini
gurawan mesra menghiasi masa tika bersama
semakin berputik perasaan ini

kini baru ku sedari
selama ini kau ku sayangi
andai bukan itu hakikatnya
mengapa rindu yang ku rasa

mungkin tiada ku fahami
tidak dapat  ku nafikan lagi
beban rasia kian membakar diri

kalimah cinta selongkar renungan dicipta
mungkinkah dibiar terdampar
kasih tak kesempaiaan
naluri bisik bukannya dambaan cinta

kini baru ku sedari
selama ini kau ku sayangi
andai bukan itu hakikatnya
mengapa rindu yang ku rasa

mungkin tiada ku fahami
tidak dapat  ku nafikan lagi
beban rasia kian membakar diri

iklas ku nyatakan kau yang ku sayangi
kau yang ku cintai
walau x mampu ku miliki

ingin ku luah kan mungkin satu hari
kan terbuka pintu hati
dapat jua kau terima diri ku akhirnya...